Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Dacian Cioloș, de astăzi președinte al Renew Europe

Dacian Cioloș este de astăzi președintele Renew Europe, noul grup politic din Parlamentul European, fiind primul român care conduce un grup politic în PE. Liderul PLUS a câștigat alegerile la o diferență de 24 de voturi față de următorul clasat. USR PLUS este al treilea grup ca mărime din Renew Europe, după En Marche-ul francez și Ciudadanos spaniol.

În condițiile în care grupul Renew Europe va face parte din majoritatea politică, Dacian Cioloș va participa atât la negocierea marilor funcții de la nivel european precum președintele Comisiei Europene, președintele Consiliului European, președintele Parlamentului European, Înaltul reprezentant pentru politică externă al UE, președintele Băncii Central Europene , la negocierea liderilor din cadrul fiecărei comisii a PE cât și la stabilirea viitoare agende a PE.

La momentul actual, sunt 751 de locuri în PE, ceea ce înseamnă că pentru a există o majoritate va fi nevoie de 376 de voturi. Popularii și socialiștii au împreună 332 de voturi, fiind nevoiți să apeleze fie la Verzi (75 de locuri), fie la Renew Europe (106 locuri) .

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT