Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Libra și Calibra, o criptomonedă și un portofel virtual create de Facebook

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat  crearea unei viitoare criptomonede, numită Libra.

Facebook se va asocia împreună cu alte  27 de organizații din întreaga lume pentru a începe asociația nonprofit Libra și a crea o nouă criptomonedă numită Libra.

Misiunea Libra este de a crea o infrastructură financiară globală simplă, care să permită accesul a miliarde de oameni din întreaga lume. Are la baza tehnologia blockchain și planul este de a olansa în 2020.

„Utilizarea banilor în mod virtual poate avea un impact pozitiv important asupra vieții oamenilor deoarece nu trebuie să ai întodeauna bani cash la ține sau să fii nevoit să plătești taxe suplimentare pentru transferuri. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care nu au acces la bănci tradiționale sau servicii financiare. Chiar acum, există un miliard de oameni care nu au un cont bancar, dar au un telefon mobil. Dorim să facem mai ușor tuturor să trimită și să primească bani la fel cum folosesc aplicațiile noastre pentru a împărtăși instant mesaje și fotografii. Pentru a face acest lucru, Facebook lansează și o parte independentă numită Calibra, care va construi servicii care vor permite să se trimită, să se cheltuie și să se depoziteze Libra – printr-un portofel digital care va fi disponibil în WhatsApp și Messenger și ca aplicație independentă anul viitor.

Calibra va fi reglementată ca alți furnizori de servicii de plată. Orice informație care va fi distribuită prin Calibra va fi păstrată separat de informațiile distribuite pe Facebook. Calibra va permite să se trimită Libra aproape oricărei persoane care are un smartphone, totul la un preț scăzut, fără costuri” a transmis fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, într-un comunicat.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT