Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Eugen Teodorovici: Nu există bani europeni, există sursă de venit la bugetul de stat și punct

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prezent la o dezbatere cu privire la finanțarea în sistemul de sănătate le-a explicat managerilor de spitale, că „de fapt nu există bani europeni, ci doar o sursă la bugetul de stat”. Mai jos puteți citi declarația integrală a ministrului cu privire la fondurile europene.

„Uitați domne de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Nu există bani europeni, există sursă de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logică, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun că oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT