Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Dan Barna renunţă la candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor. Soluţia de compromis propusă de liderul USR pentru deblocarea negocierilor

Liderul USR, Dan Barna, îl propune pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor. Dan Barna mai propune ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Dan Barna a accentuat că miza principală este programul de guvernare.

„Aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situaţia unui blocaj legat de alocarea funcţiilor politice sau, şi mai fals, că este o chestiune legată de ambiţiile personale ale liderilor celor două partide, respectiv a mea şi a domnului Ludovic Orban. Nu este despre poziţii, ci este exact despre o alocare echilibrată şi şansa ca această coaliţie să devină una care să funcţioneze şi să meargă mai departe”, a declarat Barna.

Astfel, USR îl propune pe Cătălin Drulă la şefia Camerei Deputaţilor.

„Am propus mai multe soluţii în zilele trecute. Acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă soluţie, o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor”, a afirmat Barna.

Totodată, acesta propune ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri, „dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României”.

În acest fel, premierul va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie: „Va fi un guvern care arată serios, care va fi credibil şi care nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii colaterale pentru luarea deciziilor politice. Va fi un guvern prin care într-adevăr le transmitem românilor că suntem concentraţi pe ceea ce înseamnă pandemie, găsirea soluţiilor pentru locuri de muncă, o coaliţie asumată şi nu o coaliţie de conjunctură. În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem fermi pe poziţia că este nevoie de un echilibru. Un guvern în care preşedinţii celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va putea evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria şi nu în alte sedii, vor fi rapide şi eficiente. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.