Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Alegeri parlamentare. Dacian Cioloş: Nu sunt rezultatele aşteptate, dar nu alegătorii sunt responsabili. Cine va fi premier

„Rezultatele alegerilor nu sunt cele pe care le-am aşteptat pentru România. Responsabili nu sunt alegătorii. Au fost alegeri desfăşurate în condiţii dificile, iar alegătorii au taxat acest lucru. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înţeles mesajul şi că suntem conştienţi că viitorul guvern a trebui să ia în considerare aşteptările tuturor cetăţenilor României”, spune Dacvian Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS a prezentat un document, „Revoluţia bunei guvernări”, respectiv paşii concreţi pentru a negocia formarea coaliţiei de guvernare USR PLUS – PNL.

„În legătură cu viitorul premier, credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie acum discutat la negocieri şi consultări cu preşedintele, nu la televizor. E clar că acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a uni forţele reformiste de dreapta. Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un nou început după aceste rezultate”, adaugă Cioloş.

Întrebat dacă Ludovic Orban este premierul aşteptat pentru coaliţia despre care vorbeşte USR PLUS, Cioloş a dat de înţeles că viitorul premier trebuie să fie o altă persoană.

„Eu sunt convins că preşedintele României, care are această responsabilitate conform Constituţiei, va avea la fel o analiză foarte pragmatică legată de soluţia şi formula de premier care să poată să dea acest semnal de nou început şi de formare a unui guvern cu credibilitate. (…) Nu e vorba de ce cred eu. Uitaţi-vă la ce au crezut alegătorii. Uitaţi-vă la rezultatul pe care l-a obţinut PNL, dar nu e treaba USR PLUS să facă analiza în PNL”, a mai spus Cioloş.

Dacian Cioloş le-a transmis un mesaj şi colegilor, precizând că va fi finalizat procesul de fuziune între USR şi PLUS, după care urmează să fie organizat un congres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.