Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Victor Ponta: USR nu înțelege să își respecte electoratul și regulile democratice

Într-o postare pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta, a ales să discute rezultatul votului de astăzi din Camera Deputaților în care cele trei inițiative ale USR: fără penali, alegeri locale în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu au fost respinse.

Astfel, acesta susține că nu există nicio Alianța PSD – PRO – UDMR – Minorități, mai exact toate partidele care s-au abținut azi la vot ci este doar o lecție pentru USR care, din aroganță sau din ignoranță , nu înțeleg să își respecte electoratul și regulile democratice!

În continuare, Victor Ponta a enumerat lista proiectelor pe care partidul său le va susține și le va vota:

1. abrogarea recursului compensatoriu în cazul infracțiunilor de violență

2. revenirea la sistemul de alegerea a primarilor din două tururi ( aplicabilă însă, cel mai probabil, din 2024 )

3. legea care interzice ocuparea funcțiilor publice de către cei condamnați penal de un judecător ” ( nu “penalii” – că acum “penal” este Dan Barna , iar eu care sunt achitat de judecători aștept de câțiva ani scuzele celor care mă făceau “penal”)!”

Fostul prim-ministru și-a încheiat postarea precizând că votarea moțiunii de cenzură a reprezentat un pas bun pentru România, însă ProRomania nu va participa la jocurile de șantaj între PNL și USR arbitrate de Băsescu Petrov – și nici nu va vota niciodată ceva de frică sau sub presiune .

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT