Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Barometrul Europa FM: PNL si USR sunt in scadere in intentiile de vot la parlamentare. PSD e in crestere usoara

PNL inregistreaza in luna noiembrie 28,5% din intentiile de vot la alegerile parlamentare, in scadere fata de 32,6% din voturi in octombrie, iar PSD are 23,6%, in crestere fata de luna precedenta, cand era creditat cu 21,7%, releva Eurobarometrul Europa FM realizat de IMAS.

Cu doar cateva zile inainte de alegerile parlamentare, sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM in noiembrie arata cu cine ar vota romanii la scrutinul de duminica, 6 decembrie.

PNL este cotat in noiembrie cu 28,5%, cu patru pocente mai putin decat in octombrie, cand avea 32,6%.

PSD se situeaza in cel mai recent sondaj la 23,6%, in crestere fata de luna anterioara . In octombrie, Barometrul Europa FM arata ca Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din optiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, in scadere, in conditiile in care inregistra in octombrie un scor de 20,4%.

e1

Pro Romania ar urma sa fie votat, duminica, de 9,5% dintre alegatori, in crestere fata de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM in octombrie arata ca Pro Romania ar fi fost votat de 8,9% la suta dintre alegatori.

In octombrie, alegatorii spuneau ca ar fi votat cu UDMR in proportie de 5,1%, iar acum datele sondajului IMAS arata ca partidul ar obtine un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegatori, in contextul in care ultimul sondaj cota Partidul Miscarea Populara la 4,8%, la limita pentru a intra in Parlament, tinand cont de marja de eroare.

ALDE are, in acest sondaj, 3,3%, fata de 2,5 % cat avea la ultimul barometru, insa partidul a fuzionat cu Pro Romania.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM in perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un esantion de 1.010 persoane cu varste de 18 ani si peste si are o marja de eroare de +/- 3,1%.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.