Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Victor Ponta își dorește un candidat comun al PSD-ALDE-ProRomânia în cursa pentru prezidențiale

Președintele ProRomania a declarat la Realitatea că își dorește că atât ALDE cât și PSD să treacă peste propriile orgolii pentru a veni cu un candidat puternic al stângii. Fostul premier Victor Ponta a transmis că își dorește o unificare a forțelor de stânga pentru a da un candidat comun la alegerile prezidențiale din decembrie anul acesta.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ponta a adus clarificări cu privire la poziția sa:

„Am fost și voi rămâne un om de centru stânga / cred în măsuri liberale în economie ( și, spre deosebire de altii care doar vorbesc, eu asta am adoptat și promovat în perioada 2014-2015 ca Prim Ministru)/ dar și în politici sociale care combat sărăcia, discriminarea, subdezvoltarea – măsuri care dau tuturor oportunități de integrare și succes într-o societate care trebuie să nu accepte “Legea Junglei” că regulă!

Am plecat din PSD atunci când am fost convins că prostia, incompetența, corupția, minciuna, populismul și egoismul liderilor săi îl duc pe o cale profund greșită și spre un dezastru politic fără precedent ! Îmi pare rău că am avut dreptate- dar mă bucur că am reușit să construiesc ProRomania ca o mică alternativă ( și un model pozitiv de succes ) pentru oamenii care cred în social democrația modernă.

Nu sunt deloc împăcât cu gândul că la Alegerile Prezidențiale din toamna lui 2019 bătălia electorală să se dea între reprezentantul PNL și cel al USR / cred că o țară normală europeană are dreptul la alegerea rațională între un candidat de dreapta și unul de stânga / din acest motiv am propus ideea unui candidat al tuturor forțelor politice de centru stânga, o decizie care să treacă peste orgolii și interese personale meschine/ tocmai pentru că eu nu candidez în 2019 ( am o experiență personală și 5.3 milioane de voturi obținute în 2014) pot să lansez acest proiect și să încerc să deschid mințile oamenilor care decid!

Deocamdată nu văd că la PSD cineva să fi înțeles cu adevărat cât de mult au greșit TOȚI în ultimii ani și de ce au ajuns la dezastrul din 26 Mai / văd doar o lupta stupidă pentru putere și funcțîi efemere între câțiva dintre epigonii lui Dragnea – și un dezastru bugetar, economic și financiar spre care se îndreaptă inconștienți ( și fără să mai poată da toată vină pe unii care nu mai sunt acum la “butoane”) ! Poate după Congresul din 29 Iunie liderii din Kiseleef 10 să revină cu picioarele pe pământ și să înțeleagă ce trebuie să facă pentru oamenii care îi votează ( și pentru cei care nu au mai vrut să îi voteze)!”

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT