Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

USR despre respingerea CCR de modificare a Codurilor Penale

CCR a respins respins luni, pentru a două oară, modificările aduse  celor două Coduri penale de către coaliția de guvernare, urmând ca actele normative să se întoarcă din nou în Parlament.

Într-o declarație de presă, Stelian Ion, deputat USR a declarat că decizia CCR este una favorabilă statului de drept și proiectele de modificare ar trebui reluate de la zero.

USR a transmis și un comunicat oficial în care se arată că acest verdict este cu atât mai important cu cât alianța actuală de guvernare a dorit să facă modificările cerute prin intremediul unui ordonanțe de urgență. 

”Al doilea verdict de neconstituționalitate dat de CCR pe modificările aduse Codurilor penale arată nu doar că USR a avut dreptate când a criticat proiectele creionate de Florin Iordache la comanda lui Liviu Dragnea și a celorlalți penali din PSD-ALDE, ci și că se impune renunțarea la actualele propuneri legislative. Necesitatea renunțării la modificările menite să îndulcească politica penală a statului român, inclusiv prin dezincriminarea totală sau parțială a unor infracțiuni și eliberarea înainte de termen a condamnaților, chiar și a celor care au comis violuri și crime, este cu atât mai evidentă astăzi, în contextul tragediei de la Caracal și a disfuncționalităților evidente înregistrate în funcționarea instituțiilor cu rol în apărarea cetățenilor”.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT