Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Claudiu Năsui cu privire la criza din sănătate: parcă nu e cel mai inteligent lucru pe care putea să-l facă statul român.

Deputatul USR, Claudiu Năsui a avut o intervenție pe facebook la adresa lui Vasile Ciurchea, propunerea ministrului Sorina Pintea pentru rezolvarea situației critice a sistemului informatic din sănătate

” Sistemul de sănătate de stat din România este în comă profundă.

Avem un sistem de sănătate bazat în întregimea sa pe un monopol de stat: CNAS. Atunci când acel monopol nu merge, se strică tot sistemul.

De 3 săptămâni suntem martorii unui eșec monumental al sistemului de sănătate românesc. Deși toate statisticile ne arată eșecul sistemului bazat pe CNAS, acum parcă eșecul s-a intensificat. 

După declarațiile care arătau cinismul și nepăsarea celor care conduc sistemul „că se moare și cu și fără sistem”, nu s-a rezolvat nimic, doar a început un joc al demisiilor și al pasării de vină între minister, CNAS și STS. Nimeni nu își asumă responsabilitatea, iar cei care au de suferit, suntem mereu aceiași: contribuabilii cu banii luați și cu bolile netratate.

Despre cum s-a ajuns aici vom vorbi mai pe larg într-o altă postare, însă ce este absolut ridicol este că soluția care ni se propune este să schimbăm câțiva oameni și gata. De parcă sistemul e bun și doar s-a nimerit să fie cineva greșit în fruntea sa.

Dar să vedem cine vine în fruntea monopolului de stat. Un domn, Vasile Ciurchea care a mai fost de două ori în această funcție, iar motivul pentru care a demisionat ultima dată a fost o criză foarte similară cu cea de acum, însă în 2016.

Domnul Ciurchea este și anchetat penal pentru fraude efectuate prin cardurile de sănătate. Nu zic că e automat vinovat. Poate nu e. Dar să pui un om care a fost deja de două ori președinte al CNAS și care e urmărit penal pentru prejudicii de peste 16 milioane de euro, parcă nu e cel mai inteligent lucru pe care putea să-l facă statul român. „

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT