Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

USR acuză PNL că nu au fost consultați cu privire la desemnarea viitorului comisar european roman

USR acuză PNL că nu au fost chemați la consultări cu privire la desemnarea viitorului comisar european din partea României, fapt ce era prevăzut în protoculul încheiat de liderii celor două formațiuni, săptămâna trecută.

În schimb, Ludovic Orban, actualul premier a transmis că Dacian Cioloș , președintele PLUS și partenerul de alianță al USR a fost consultat.

În acest context, Alianța USR PLUS a transmis un comunicat oficial în care precizează că Dacian Cioloș a fost informat despre cele două propuneri ale României pentru funcția de comisar european în calitatea pe care o are în Parlamentul european, de lider al grupului Renew Europe și că această informare nu poate fi considerată consultare cu USR sau partidele parlamentare, așa cum a fost agreat în protocolul de susținere parlamentară semnat de Ludovic Orban cu Dan Barna.

Totodată, Alianța USR PLUS îi cere premierului Orban să respecte legea afacerilor europene (373/2013) și să facă toate demersurile necesare pentru audierea Adinei Vălean în Parlamentul României.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT