Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

RAIKO TRANSILVANIA atrage 180.000 de euro de la investitorii BVB

RAIKO este o companie românească înființată în 2014 la Căpușu Mare, județul Cluj, de Tomasz Kurcin, care deține funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. După închiderea celui de-al doilea plasament privat, Tomasz Kurcin împreună cu soția sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin, dețin aproximativ 53% din companie, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă va fi de 47%.

În timpul plasamentului privat, care a durat 3 zile între 13 și 17 februarie, compania a vândut 800.000 acțiuni noi pentru 1.05 lei per acțiune și a atras în total 840.000 lei de la investitorii de la Bursa de Valori București. 

La oferta ce a fost intermediată de Tradeville, cel mai mare broker de retail din România, au participat 20 de investitori individuali și instituționali. Oferta de acțiuni RAIKO a fost disponibilă exclusiv pentru clienții Tradeville. Capitalul atras în urma acestui plasament privat va fi direcționat în primul rând către achiziționarea de materiale și bunuri pentru a crește capacitatea de producție și vânzare și pentru a răspunde cererii tot mai mare de produse RAIKO, în special pe piețele externe.

Aceasta a fost a doua operațiune pe piața de capital pentru RAIKO Transilvania, care în iulie 2019 a vândut 1 milion de acțiuni noi într-un plasament privat și a atras 1.050.000 de lei de la 29 de investitori. Acțiunile companiei urmează să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar conducerea își propune să finalizeze toate procedurile de admitere la tranzacționare până la sfârșitul primei jumătăți a anului 2020. Tradeville este intermediarul care va asista RAIKO în toate procedurile aferente admiterii acțiunilor pe piața AeRO a BVB.

La sfârșitul anului 2018, RAIKO avea o cotă estimată de 3,1% pe piața de jgheaburi din România, cu o creștere de 0,5% față de 2017. Valoarea totală a pieței de sisteme pluviale din România în 2018 era estimată la 40,89 milioane euro și este de așteptat să fi înregistrat o creștere în cursul anului 2019.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.