Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în primele 11 luni din 2020 cu 2,1%

În luna noiembrie 2020 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 3,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,4%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,1%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-6,4%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,2%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,6%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,3% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-30.XI.2020, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+5,5%)şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,7%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2020, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+5,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.