Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Laura Codruța Kovesi va fi noul procuror european

Într-o postare pe facebook, Dacian Cioloş, liderul PLUS şi al grupului Renew Europe laudă reuşita fostului procuror DNA şi transmite aprecierea sa cu privire la eforturile făcute de Alianța USR PLUS cu privire la depăşirea blocajului politic din cadrul structurilor europene.

” Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruța Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre și, astfel, are cale liberă pentru funcția de procuror-șef european.

O felicit, este meritul ei că a ajuns aici și a convins prin integritate și competență dovedită în conducerea DNA și a Ministerului Public.

Am reușit, împreună cu colegii din Alianța USR PLUS și din grupul Renew Europe, să acționăm coordonat pentru a depăși blocajul politic care a existat până acum în parte și din cauza împotrivirii guvernului PSD.

Din fericire, Franța și guverne ale statelor membre cu care am avut discuții în ultimele luni și-au schimbat poziția și azi au votat pentru candidata din România, așa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acționat invers față de interesul țării noastre.”

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT