Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Klaus Iohannis cu privire la rezultatele alegerilor din Marea Britanie: rezultatul este foarte bun pentru românii de acolo

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 13 decembrie a.c., la Bruxelle, declarații de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Printre temele abordate au fost

  • discuția pe climă, unde obiectivul principal a fost acela de a obține așa-numita neutralitate climatică pentru Uniunea Europeană până în 2050. Acest obiectiv a fost discutat și marea majoritate dintre noi au agreat că Uniunea Europeană dorește acest lucru. Presedintele a precizat că neutralitatea climatică înseamnă că ajungem la un nivel de emisii atât de redus încât practic nu se mai produc schimbări climatice. Este un obiectiv foarte ambițios iar România stă destul de bine în ceea ce privește atingerea țintelor pentru 2030.
  • Cadrul Financiar Multianual, s-a hotărât predarea pregătirea acestui buget Președinției Consiliului European fiindcă în măsura în care s-a lucrat la acest proiect până acum nu s-a obținut progresul așteptat. Această chestiune se va găsi de acum la Președinția Consiliului European.
  • rezultatele alegerilor din Marea Britanie: rezultatul este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe români și le acordă drepturi semnificative .
Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.