Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Rusia avertizează SUA să nu trimită Ucrainei armament cu rază lungă de acţiune

Administraţia de la Moscova a avertizat, vineri, Washingtonul să nu livreze Ucrainei sisteme de armament cu raze lungi de acţiune, notând că Statele Unite sunt într-o poziţie fragilă care înclină spre implicarea directă în conflict.

„O marjă foarte îngustă separă Statele Unite de a deveni parte în conflict, iar acest lucru nu trebuie să creeze iluzia pentru forţele antiruse turbate că totul va rămâne cum este acum dacă este trecută această linie”, a afirmat Serghei Riabkov.

Avertismentul a fost lansat de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe. „Noi am avertizat în mod repetat Statele Unite asupra consecinţelor care ar urma dacă Statele Unite continuă să alimenteze Ucraina cu armament. Efectiv, se plasează aproape de o situaţie care ar putea fi descrisă ca fiind parte în conflict”, a declarat Serghei Riabkov, la Televiziunea de stat din Rusia, conform agenţiei The Associated Press.

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme mobile de artilerie (HIMARS), care au contribuit la intensificarea capabilităţilor de atac ale armatei ucrainene, fiind utilizate asupra infrastructurii şi a altor obiective. Muniţia livrată de Washington pentru sisteme HIMARS are rază de acţiune de până la 80 de kilometri. Statele Unite au anunţat că evită să furnizeze muniţie cu raza de acţiune de până la 300 de kilometri, care ar permite Ucrainei să atingă ţinte aflate la distanţe mai mari în Rusia.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.