Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Estonia susține că Putin trebuie să plătească pentru iarna „dureroasă” a Ucrainei și a Europei

Uniunea Europeană și națiunile NATO trebuie să extindă sancțiunile impuse Rusiei și ajutorul militar acordat Ucrainei pentru a se asigura că Vladimir Putin nu se poate folosi de iarna care vine pentru a submina unitatea occidentală, a insistat ministrul de externe al Estoniei.

„Creșterea prețului sancțiunilor ar putea crea un impuls mai puternic asupra agresorului pentru a începe să se gândească la încheierea războiului. Cred că ar fi greșit din punct de vedere strategic să credem că acum trebuie doar să avem răbdare și să așteptăm ce se va întâmpla cu nivelul de livrare de arme și sancțiuni la care am ajuns. Nu, trebuie să accelerăm. Există o singură persoană care poate pune capăt războiului și aceasta este Putin. Dacă prețul va amenința poziția sa de putere, piramida sa de putere, dacă vom împinge în această direcție prin ajutorul și determinarea noastră pentru sancțiuni, acesta este un lucru care va fi un schimbător de joc”.

Apelurile ministrului au venit la o zi după ce miercuri UE a anunțat noi restricții, care nu au ajuns la interdicția totală pentru care au insistat națiunile din Europa de Est. „Paradigma în această problemă particulară este în mișcare”, a adăugat ministrul, menționând că, în urmă cu câteva luni, o propunere similară a fost respinsă de statele UE.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.