Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Adorian Chiorean, CEO 11Digits: Cea mai mare provocare a fost și este resursa umană

Cine este Adorian Chiorean?

Sunt antreprenor, cu o experiență de mai bine de 12 ani în diferite tipuri de firme. Cum experiența o dobândești prin încercare-eroare, am încercat de-a lungul anilor diferite domenii, food, comerț, și cel mai de lungă durată și actual, IT.  Tată a 3 copilași minunați și un soț iubitor. 

Cum au fost începuturile tale ca antreprenor și ce te-a determinat să îți începi propriul business?   

Între anii 2003 -2005 am avut câteva joburi în domeniul IT. Din 2005 până în 2007 am condus departamentul de IT în cadrul unei companii de producere a cărnii, din Oradea. Datorită contextului, conducerea companiei, companie națională de altfel, a hotărât că este mai profitabil să închidă. 

Chiar dacă la momentul respectiv a fost o lovitură neașteptată,  a fost momentul oportun ca să încerc să pun pe roate o companie proprie în domeniul IT. 

Astfel, mi-am contactat un bun prieten, fiindcă în astfel de momente e bine să ai un prieten alături, și am deschis o mică agenție web.

Ce este 11Digits?Dă-ne câteva detalii despre începuturile businessului.

Am început sub numele de Intersoft în 2007 și am trecut printr-o etapă de rebranding în 2014, noul nume fiind cel de 11Digits. Compania noastră a livrat cu success sute de proiecte în acești 13 ani, lucru ce ne-a dat încrederea și imboldul să facem un pas și mai departe, de a crea propriile noastre produse. 

Sunteți de peste 13 ani pe piață. Care este secretul succesului și ce planuri aveți pentru viitor?

Succesul și longevitatea companiei noastre sunt date de valorile noastre: caracter, transparența și profesionalism. În ultimii ani am înțeles că viitorul este dat în mod special de punerea în valoare a expertizei pe care am dobândit-o, astfel am hotărât să investim într-un produs propriu. Așa a apărut Taptasty, un serviciu de realizare aplicații mobile personalizate pentru domeniul Horeca și suntem încântați să vedem cum ceea ce era cândva doar o idee acum a prins contur. În momentul de față serviciul nostru este activ în zona de vest a României, Grecia și urmează să întrăm și pe piața spaniolă.  

Ce challenge-uri ați avut în crearea acestui produs?

Cea mai mare provocare a fost și este resursa umană. Fiindcă am continuat să lucrăm pentru clienții existenți 11Digits, Taptasty s-a dezvoltat ca un proiect de suflet, în timpul liber al echipei. Însă, în scurt timp am realizat că astfel nu vom finaliza prea curând sau vreodată, și a trebuit să învățăm cum să ne împărțim între ceea ce știam cel mai bine să facem și noul proiect. Cea mai grea parte a fost să refuzăm anumite proiecte sau să renunțăm la unele, pentru a avea timp să dezvoltăm produsul propriu.

Care e viziunea ta asupra mediului de business din România ?  

Cred că este într-o continuă dezvoltare. Am văzut produse tot mai bune, ambalate profesionist și am văzut servicii similare și comparabile cu cele din vest. Suntem mândri când vedem colegi de branșă dezvoltând produse de succes folosite pe plan internațional și sperăm la cât mai multe.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.