Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Emmanuel Macron: blocarea Huawei nu reprezintă cel mai bun mod de a apăra securitatea națională

Președintele francez, Emmanuel Macron a criticat azi acțiunile președintelui Trump de a bloca Huawei.

Acesta a afirmat că Parisul nu are intenția de a lansa un „război comercial sau tehnic iar perspectiva noastră nu este de a bloca Huawei sau orice altă companie”, a declarat Macron reporterilor la deschiderea conferinței VivaTech de la Paris.

El a spus că „lansarea unui război comercial sau tehnologic față de orice țară nu este adecvat”, adăugând că aceste acțiuni „nu reprezintă cel mai bun mod de a apăra securitatea națională”. „Franța și Europa sunt pragmatice și realiste. Noi credem în cooperare și multilateralism. În același timp, suntem extrem de atenți cu privire la accesul la tehnologie și la păstrarea securității naționale și a tuturor normelor de siguranță „, a mai transmis președintele francez.

Reacția lui Macron vine la câteva ore după ce Donald Trump a semnat un ordin executiv care pune bazele blocării companiilor chineze de telecomunicații precum Huawei, să vândă echipamente în S.U.A.

Această acțiune vine că urmare a unui război comercial dintre China și SUA, întrucât cele două puteri mondiale încearcă de ceva timp să semneze un nou acord comercial.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT