Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Uber și Taxify își restrâng activitatea, începând de astăzi

Pe 29 Martie, la presiunea taximetristilor care au organizat proteste în toată țara, Guvernul Dancilă a adoptat o ordonanță de urgență, portivit căreia taximetriștii cu licențe valabile sunt singurii care mai au dreptul să desfășoare activități de transport de persoane, cu excepția șoferilor de autobuz și a celor angajați la firme de rent-a-car.

În schimb, șoferii de Uber și de Taxify, care nu au licențe de taxi vor fi sancționați, începând de astăzi, cu amenzi de până la 5.000 de lei și cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni, dacă sunt prinși transportând pasageri contra cost.

La solicitarea, ziare.com, Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coaliția pentru Economie Digitală, din care fac parte Uber, Taxify și Clever, a transmis un mesaj cu privire la situația creată. „Este posibil că mulți dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre să nu găsească o mașină sau să aibă un timp de așteptare extrem de mare, din cauza reducerii activității șoferilor înscriși pe aceste platforme”.

La momentul actual, în Parlamentul României există un proiect de lege în lucru pentru legiferarea transportului alternativ de persoane.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT