Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

„DNA-ul Pădurilor” a fost adoptat de Camera Deputaților. Senatul este for decizional

Camera Deputaților a votat pentru înființarea Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor). o instituție pe modelul DIICOT și DNA, care să activeze la nivel național și să combată infracțiunile împotriva mediului înconjurător.

Proiectul a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cu 200 voturi „pentru”, 107 abţineri şi 4 împotrivă si va merge în Senat, unde va fi si votul final.  Pentru acest proiect de lege au votat PSD și USR, în timp ce liberalii și minoritățile naționale s-au abținut de la vot.

USR, prin liderul lor Dan Barna apreciază acset prim pas ca „o victorie” pentru mediu şi pentru oprirea tăierilor ilegale din România.

Victorie pentru mediu!

Camera Deputaților a votat pentru înființarea Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor). DIIM este un proiect USR și reprezintă o schimbare majoră de paradigmă în raportarea statului român la problemele de mediu.

De ce e important acest proiect?

➖ pierdem anual un miliard de euro doar de pe urma furturilor din păduri

➖ 25000 de oameni își pierd viața în fiecare an urmare a unor afecțiuni generate de poluarea aerului

➖ riscăm sancțiuni de sute de mii de euro zilnic dacă vom continua să nu facem nimic pentru a curăța aerul pe care îl respirăm

DNA-ul pădurilor va avea la dispoziție procurori specializați, agenți de poliție și experți care se vor ocupa exclusiv de combaterea infracțiunilor împotriva mediului, a transmis liderul USR pe facebook, Dan Barna.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.