Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Demonstrație de distanțare între elevi la o școală din Germania. În curte, pe hol, în clasă și în pauză – ce fac profesorii și copiii, pas cu pas

Regulile de distanțare fizică între persoane în timpul redeschiderii școlilor din perioada 2-12 iunie, precum și în timpul examenelor naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, au fost trimise azi de Ministerul Educației tuturor școlilor. În Germania, aceste proceduri au fost elaborate și trimise din timp, iar elevii deja au exersat deschiderea cursurilor în condiții de pandemie, potrivit unui clip demonstrativ primit de Edupedu.ro de la un părinte român care locuiește în Germania și care are copiii la școală acolo.

”Cam astea sunt regulile: dezinfectarea mâinilor, sa își aducă propriile cărți, distanțare, aliniere înainte de a intra in clase, măscuțele cu ei, sticlele de apa si pachetul de acasă, iar in pauza se iese pe rând. Fiecare clasă face doar o zi pe săptămână,” a declarat părintele pentru Edupedu.ro.

Iată pașii urmați de elevi și de profesori, potrivit clipului demonstrativ:

Pasul 1: Sosirea la școală – elevii se salută de la distanță. Fiind în aer liber, elevii nu poartă măști.

Pasul 2: La intrarea în curtea școlii elevii sunt întâmpinați de unul sau mai multe cadre didactice/asistente/medici care le dezinfectează mâinile cu soluție pe bază de alcool. Distanța se păstrează între persoane.

Pasul 3: Toți elevii se adună în curtea școlii, unde există semne pe asfalt pentru menținerea distanței de doi metri unul de altul.

Pasul 4: Elevii sunt așezați în curte în ordinea intrării în clase. Elevii din ultimele bănci intră primii în școală, conduși de către profesorul cu care vor avea ora. Un supraveghetor are grija ca distanța între elevi să fie respectată la intrarea în școală. Majoritatea elevilor au măști.

Pasul 5: Profesorul intră primul în clasă, urmat de elevii din ultimele bănci și de colegii lor, în ordinea inversă a așezării în bănci. Se poate observa că în clase există chiuvetă, dispenser de săpun, iar la ușă sunt afișate regulile de igienizare și de distanțare specifice epidemiei COVID-19.

Pasul 6: În clasă sunt 16 bănci. Câte patru pe fiecare rând. Elevii se așează câte unul în bancă, începând de la banca de la fereastră, de pe ultimul rând, continuând cu următoarea bancă de pe ultimul rând și tot așa până la ocuparea băncilor fără ca un elev să treacă pe lângă altul.

Distanța față de colegul din față este de circa 1,5 metri, iar față de colegii din stânga-dreapta, de circa 2 metri. Se poate observa că unul dintre geamurile clasei este deschis la intrarea elevilor.

Pasul 7: Fiecare elev are o foaie pe bancă pe care sunt scrise regulile de distanțare fizică și de desfășurare a activității în școală.

Se poate observa că nu toți elevii poartă mască.

Pasul 8: Fereastra din dreptul elevilor este închisă, iar profesorul deschide fereastra de la catedră care va rămâne deschisă pentru aerisirea camerei pe toată perioada cursului.

Pasul 9: Elevii își scot caietele și cărțile din rucsac, începe lecția.

Pasul 10: Îeșirea în pauză. Profesorul verifică culoarul, să nu existe alte persoane sau alte grupuri de elevi în pauză.

Pasul 11: Apoi profesorul pornește primul și le spune elevilor să îl urmeze. Să iasă în ordinea inversă celei în care au intrat: primul iese ultimul intrat, cel din banca de la usă, rândul din față. Ultimul va ieși cel de pe rândul 4, banca de la fereastră.

Pasul 12: În curtea școlii elevii pot juca jocuri care presupun distanța între ei. Se poate vedea că doi dintre cei care joacă bachet își păstrează măștile, chiar dacă sunt în exterior.

Pasul 13: Tot afară, în pauză, elevii își mânâncă pachetul cu mâncare de acasă, păstrând distanța.

Pasul 14: Pentru următoarea oră se reia așezarea în șir indian, în ordinea de la intrare (cu cel din ultima bancă, primul). De data aceasta din curte îi preia următorul cadru didactic cu care vor avea ora respectivă. Acesta îi conduce până în clasă.

Sursa: Edupedu

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.