Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Google lansează “Eroii Internetului” – platformă educativă pentru elevi și profesori

“Eroii Internetului” este numele unui nou program lansat în România de Google, care își propune “să ajute copiii să învețe să exploreze Internetul în siguranță și cu încredere”. Programul este construit în jurul unui “cod” specific eroilor, cu elemente precum “distribuie cu prudență”, “nu te lăsa păcălit” și “securizează-ți secretele.” El oferă cunoștințe digitale de bază, de siguranță și securitate online și se adresează copiilor cu vârste școlare și profesorilor.

Potrivit anunțului, „Eroii Internetului” cuprinde:

  • o programă despre siguranța online, dedicată profesorilor
  • lecții digitale ce pot fi folosite în predare
  • activități ce pot fi folosite în clasă
  • un ghid al familiei, care va ajuta părinții și copiii să discute, să învețe și să se gândească împreună la siguranța online.

Copii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online, ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, să fie curajoși și deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet.

Pentru a-și teste cunoștințele învățate pe platformă, copiii au la dispoziție un joc, Interland, în care trebui să străbată cu bine Tărâmul comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției.

Programul „Eroii internetului” este gratuit pentru oricine, iar Google anunță că va organiza în toată țara seminarii și sesiuni de pregătire pentru profesori, în domeniile siguranței și securității online, protecției datelor personale și confidențialității, conduitei online și cunoștințe digitale.


Spre deosebire de alte programe de siguranță online, care pun accent pe amenințări și restricții, „Eroii Internetului” se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor, încurajându-i să facă schimbări în bine în jurul lor. Vrem să-i ajutăm pe tineri, părinți și profesori să navigheze pe Internet cât mai conștient, responsabil și în siguranță posibil, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager Google România:

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.