Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Dacian Cioloş: riscăm sa pierdem portofoliul Transporturi

Dacian Cioloş, liderul PLUS şi al grupului Renew din Parlamentul European, într-o postare pe Facebook, ii transmite prim – ministrului, Viorica Dăncilă că viitorul post de comisar european a fost primit de către România şi nu de către PSD sau Viorica Dancilă pe persoana fizică şi există riscul ca acest portofoliu să fie pierdut dacă actualul partid de guvernare persistă în tranzacționarea acestui post în cadrul propriului partid.

“Trebuie să o spunem foarte clar: ne aflăm într-un moment dificil în ceea ce privește desemnarea comisarului nostru european. După telenovela cu banii împrumutați și cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul.

Vreau să mai explic o dată, poate înțelege și Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor. L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu n-a fost o întâmplare și nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziții antieuropene. Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulți oameni competenți, oameni care cred în valorile Uniunii Europene.

Și, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relații și influență ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenția în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene și integru. Condiții pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă și de care nu a ținut cont.

În cazul în care Dăncilă și PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede și pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacționat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi.”

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT