Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Românii caută rafinamentul în străinătate: 85% dintre cadourile corporate comandate în 2019 conțin produse internaționale, nu românești

Călătoriile și expunerea la bucătăriile internaționale au deschis apetitul românilor pentru bunătăți internaționale. Acest lucru este vizibil și în cadourile pe care le oferă tinerii antreprenori și oamenii de afaceri cu experiență din România angajaților și partenerilor de business.

În 2019, producătorul de coșuri cadou corporate Debonaire anunță o creștere de 25% a vânzărilor față de sezonul cadourilor de Crăciun din 2018. Creșterile se văd nu doar în volumele de comenzi, ci și în numărul de clienți interesați de astfel de pachete cadou.

În 2019 cu 35% mai mulți clienți au ales să ofere coșuri cadou cu produse selectate de la producători locali și internaționali de la Debonaire. “Primim comenzi majoritar din București, însă cadourile Debonaire a ajuns și în companii din Timișoara, Brașov sau Cluj, spre exemplu. Românii apreciază tot mai mult produsele gourmet internaționale atunci când e vorba despre cadourile pe care le oferă și mesajul pe care acestea le transmit despre ei. Iar experiența pe care o dăruiesc prin aceste cadouri corporate se diferențiază tot mai mult de cea de acasă, tradițională”, observă Codruța Miron, Owner Debonaire.

Cadourile cu preparate tradiționale românești au reprezentat doar 15% dintre alegerile corporate 

Cele mai multe coșuri cadou ajung la partenerii de business ai clienților Debonaire, urmați de echipele acestora, dar și cadourile pentru copii rămân de interes în acest sezon. Partenerii sunt cei care primesc cadourile cele mai consistente, media costurilor fiind de 85 lei/cadou în cazul coșurilor corporate prin care românii mulțumesc celor care le-au fost alături în 2019. Cadourile pentru copii, în partea oarecum opusă din punct de vedere al bugetului investit, ajung la o medie de 35 lei/cadou. 

Un aspect foarte interesant este faptul că decizia de cumpărare a cadourilor corporate aparține majoritar femeilor, acestea plasând numărul cel mai mare de comenzi online. 

Peste 70% din coșurile corporate au fost personalizate în 2019 

Cadourile personalizate (felicitări gravate, decorațiuni personalizate cu logo-ul companiei, spre exemplu) sunt o opțiune de top pentru clienții Debonaire. În acest sezon de sărbători, 70% dintre comenzi au inclus produse personalizate prin gravură sau print UV.  “Există clienți care și doresc doar decorațiuni personalizate și consideră drept foarte importantă comunicarea brandului sau a companiei în general către parteneri pentru a se evidenția printre toți cei care trimit cadouri de Crăciun în această perioadă. În comunicarea Business-to-Business, coșurile corporate joacă un rol foarte important, motiv pentru care personalizarea și produsele gourmet sunt opțiunile preferate ale românilor”, adaugă Codruța Miron.

Producătorul de coșuri corporate pregătește deja cadourile pentru sezonul de primăvară, când oferta va conține dedicații speciale pentru 1-8 Martie și sărbătorile de Paște.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.