Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Raluca Turcan: Ne-am asigurat că nu se va mai face turism electoral

Într-o postare pe facebook, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că guvernul PNL își va asuma răspunderea cu privire la alegerea primarilor în două tururi motivând această decizie ca fiind o garanție a dreptului românilor de a avea o administrație locală și competentă.

Românii vor ca primarii să fie aleși cu o majoritate consistentă, de 50% +1 din voturi, nu cu procente ridicol de mici. Fără această lege, oamenii nu vor putea schimba primarii de care sunt nemulțumiți. Ne-am asigurat că nu se va mai face turism electoral. Nu trebuie să mai acceptăm ca o primărie să fie câștigată cu două-trei autobuze de ”flotanți”.

Pentru a democratiza România, ne-am pus mandatul pe masă prin procedura angajării răspunderii în Parlament. Suntem pregătiți pentru o eventuală moțiune de cenzură. Avem de partea noastră românii de bună-credință.
Ne-am asigurat că procedura angajării răspunderii a fost transparentă și am acceptat amendamente ale partidelor parlamentare.

Astfel, am decis ca:
– Cei care candidează independent pentru funcțiile din administrația locală să poată candida cu jumătate din semnăturile necesare pentru partidele politice;
– Am adus clarificări legate de reprezentanții grupului minorităților naționale în birourile electorale, prezența observatorilor în secția de votare și a persoanelor străine în preajmă;
– Viza de “flotant” să nu se poată obține cu mai puțin de 60 de zile până la data alegerilor, pentru a preîntâmpina deturnarea rezultatului votului.

În ziua alegerilor, este important ca fiecare român să-și exercite dreptul de vot fără teamă și fără presiune din partea primarilor în funcție.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.