Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Președintele României, despre summitul de la Sibiu: astăzi Europa vine la noi

Mai jos puteți urmări principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis cu privire la summitul de la Sibiu:

Începe Summitul de la Sibiu și astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul Uniunii Europene. Peste câteva minute, vor începe liderii de state, liderii de guverne, să sosească aici, în Piața Mare. Ne vom întruni și vom decide cum va arăta viitorul Uniunii Europene. Avem pregătită o declarație, o declarație pentru cetățenii europeni, Declarația de la Sibiu, care va arăta că suntem hotărâți, suntem uniți, știm ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importantă pentru România, o zi foarte importantă pentru români! Astăzi Europa vine la noi. România contează, românii contează!

  • alegerile europarlamentare: ” nu sunt alegeri obișnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul Uniunii Europene. Vedeți că avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populiști, politicieni care nu vor să continuăm în această frumoasă Uniune Europeană, iar cetățenii europeni sunt chemați să decidă prin vot ce fel de viitor vrem pentru Uniunea Europeană. Este clar că avem de ales între partide tradiționale, partide care vin cu soluții ,și partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluții. Iată, și pentru noi, pentru români, acest vot contează și acest vot contează și la europarlamentare, și la referendum. Referendumul pe care l-am convocat este despre viitorul nostru în Uniunea Europeană. Acum se decide calea pe care vom merge în Uniunea Europeană. Și merită să votăm, fiindcă am muncit, noi toți am muncit ani de zile ca să ajungem aici. România este o țară europeană, este o țară respectată, se vede. Vor veni toți liderii europeni astăzi, aici, la noi. Haideți să fim pro-europeni, să mergem la vot, să votăm pentru viitorul nostru european! Votul românilor contează! Contează în România și contează în Europa!
  • spatiul Schengen : Vedeți, am muncit enorm de mult și această chestiune, Schengen, am pus-o în discuție de nenumărate ori, și fiți siguri că și astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen. Însă, vedeți că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne imaginăm. Avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o față frumoasă. Avem și politicieni care atacă justiția, din păcate, avem politicieni care, din păcate, atacă chiar și instituțiile europene, și în aceste condiții, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptați cu totul și inclusiv în Spațiul Schengen, au apărut acele discuții despre statul de drept din România, discuții care, evident, au fost antamate de politicienii noștri, care vor altceva decât binele României. Românii își doresc să fie europeni și vă promit că vom rămâne și pot să vă promit că peste puțin timp, probabil nu astăzi, dar peste puțin timp, vom fi și în Schengen, și vom scăpa și de MCV.
  • referendum : Eu voi participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul.
Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT