Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

PLUS cere ca președintele AEP să fie schimbat din funcție, după întâlnirea acestuia cu ambasadorul Rusiei

PLUS, prin vocea președintelui său executiv, europarlamentarul Dragoș Tudorache, cel care a organizat în 2016, în calitatea sa de ministru de interne, primele alegeri ale României, supervizate printr-un sistem electronic de evitare a fraudei, transmite că este necesar ca actualul președinte al AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) să fie schimbat imediat din funcție, având în vedere  discuțiile avute cu ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, în vederea unei colaborări între autorităţile specializate în organizarea proceselor electorale din cele două ţări.

Societatea românească are nevoie de garanția independenței celor care gestionează procesul electoral, iar președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, nu mai poate furniza o astfel de garanție. Acesta consideră oportun să negocieze un parteneriat cu Rusia în domeniul electoral. Aceeași țară care este considerată, în rezoluții repetate ale Parlamentului European, ca fiind responsabilă pentru amestec în procesele electorale europene, specialistă în atacuri hibride împotriva democrațiilor noastre.

PNL și partidele parlamentare nu trebuie să ezite în a discuta situația și a-l schimba din funcție de urgență dacă nu găsește argumente care să dea încredere în echidistanța sa politică și adecvarea sa pentru postul ocupat. Să nu uităm că se află acolo plantat de regimul Dragnea și se dovedește încă o dată ce fel de oameni și ce politici vizau cei pe care conducerea PSD i-a numit în diverse funcții extrem de importante pentru bunul mers al României.

Alegerile din acest an sunt de o maximă importanță pentru România și pentru cetățenii săi. Nu putem să le riscăm pe mâna unor oameni cu simpatii proruse vădite. România este o țară democratică, membră a Uniunii Europene. Rusia nu are ce să ne învețe pe noi despre alegeri.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.