Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Nouă şedinţă de Guvern: Pe agendă, înfiinţarea Grupului de Lucru 5G/ Soluţii privind distribuirea gratuită de măşti

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, printr-un memorandum, înfiinţarea Grupului de Lucru 5G pentru identificarea măsurilor strategice şi tehnice cheie din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G necesare a fi implementate de România, informează Executivul.

În plus, Guvernul va trebui să aplice decizia Parlamentului prin care se acordă gratuit măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate. Conform legii, sunt mai multe categorii de persoane care vor beneficia de această gratuitate. 

Premierul Orban a anunţat, miercuri seara, că urmează noi măsuri pentru susţinerea celor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza restricţiilor generate de coronavirus. 

„Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de cel puţin trei luni de zile”, a afirmat Ludovic Orban.

Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, „prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului de până la 41,5 la sută”, a mai anunţat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.