Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Italia, partenerul solid în Europa al administrației Trump

Italia este aliatul lui Donald Trump, și al SUA, în Europa continentală, a declarat vicepremierul Matteo Salvini.

„Într-un moment în care instituțiile Uniunii Europene sunt fragile și se schimbă semnificativ, Italia dorește să fie cel mai solid, eficient, coerent și credibil partener al SUA”, a declarat șeful partidului Ligii de dreapta reporterilor la Washington, luni, după discuții cu secretarul de stat Michael Pompeo.

Salvini, cel mai popular politician din Italia, a adăugat că țara sa și Trump au o „viziune comună” cu privire la Iran, Venezuela, Libia, Orientul Mijlociu și mai ales China. „Împărtășesc preocupările Statelor Unite față de China și Iran”, a spus el. „Trebuie să verificăm amestecul țărilor nedemocratice în infrastructura fundamentală – tehnologie, telecomunicații, energie”.


Deși Italia a semnat un acord cu China, în martie 2019, pentru reconstituirea drumului mătăsii, declanșând critici din partea aliaților din S.U.A. și UE, Salvini a declarat că guvernul populist intenționează să interzică Huawei Technologies Co. să liciteze pentru o infrastructură crucială. „Verificăm dacă există probleme reale și evidente și probleme care impun o reflecție”, a spus el.

Vicepremierul s-a întâlnit, de asemenea, cu vicepreședintele Mike Pence. Vorbind cu reporterii din fața Casei Albe după întâlnire, Salvini a declarat că revenirea la o „relație bună” cu Rusia este un obiectiv comun. De asemenea, el și-a reiterat angajamentul de a reduce impozitele pentru gospodării și societățile din Italia, chiar dacă UE nu modifică plafonul de deficit bugetar.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT