Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Cioloş îi solicită lui Iohannis să intervină în nominalizarea unui nou candidat pentru funcţia de comisar european

„Când atrăgeam atenţia în urmă cu ceva timp că nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european va crea probleme serioase de imagine României, PSD şi aparatul său de propagandă ne acuzau pe noi, europarlamentarii USR PLUS, că nu suntem buni români. Am spus atunci că, pentru noi, a fi buni români înseamnă să punem interesele şi imaginea ţării pe primul loc şi să nu ţinem seama de jocurile politice ale Guvernului PSD(….)Pericolul este atât de mare încât îi cer Vioricăi Dăncilă să uite măcar în ceasul al doisprezecelea că este preşedintele PSD şi să-şi aducă aminte că este prim-ministrul României. Îl rog şi pe preşedintele Klaus Iohannis să iasă din logica electorală şi să intervină în nominalizarea unui nou candidat pentru postul de comisar. Nu ne putem bate joc de şansa României!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Fostul comisar european pentru agricultură a sugerat faptul că Rovana Plumb ar fi putut fi respinsă din cauza faptului că AEP a refuzat să-i fie returnate de către PSD sumele cheltuite în campania pentru alegerile europarlamentare.

„Parlamentarii PSD îşi acoperă liderii care au probleme cu atâta abnegaţie încât ar fi putut să îşi treacă lucrul acesta în statutul partidului. Să ne mai mire că explicaţiile pe care Rovana Plumb le-a dat azi în faţa Comisiei Juridice se refereau la nişte împrumuturi folosite în campania electorală? Să aibă legătură lucrul acesta cu faptul că, în România, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a refuzat să îi returneze PSD sumele cheltuite în campania pentru europarlamentare?”, a mai notat Dacian Cioloş.

Cioloş şi-a exprimat îngrijoarea în legătură cu o nouă propunere PSD pentru funcţia de comisar european invocând scenariul în care România va pierde portofoliul de la Comisia de Transporturi.

„Acum, principala noastră îngrijorare este legată de ceea ce urmează. Dacă Viorica Dăncilă va trebui să nominalizeze un alt candidat pentru funcţia de comisar european, declaraţia lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD-ist al Camerei Deputaţilor, ne dă fiori reci. «Avem alţi zece oameni pe care putem să-i propunem», a declarat Ciolacu. Candidaţii aceştia sunt la kilogram sau cum? Dacă sunt alţi zece candidaţi de tipul Rovanei Plumb, vă daţi seama în ce intrăm? Riscăm să pierdem şi portofoliul Transporturilor, ceea ce ar fi tragic pentru România”, a mai spus acesta.

Dacian Cioloş i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să intervină în nominalizarea unui nou candidat pentru funcţia de comisar european şi îi cere Viorică Dăncilă să îşia ducă aminte că este prim-ministrul României.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.