Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Vlad Voiculescu: Toate favorurile pe care politicienii le oferă în mod generos cui vor ei sunt plătite de noi toți ceilalți, în vieți omenești

Oare v-ați întrebat de ce autoritățile române încă bâjbâie în organizarea pentru gestionarea crizei COVID-19, deși avem mii de medici români care au săptămâni sau luni avans în a gestiona pacienți cu COVID-19 în alte țări din Europa?

V-ați întrebat de ce nu folosim expertiza acestora ÎN NICIUN FEL, în nicio specialitate medicală din România?

Răspunsul îl intuim cu toții.

Ce poate nu știți cu toții este că mecanismul prin care această expertiză se transformă în reguli, finanțare și implementare adecvată există: sunt 𝐂𝐎𝐌𝐈𝐒𝐈𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐄 𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄 ale Ministerului Sănătății.

Iar ceea ce nu vă mai aduceți aminte decât puțini este că 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟔, 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̗𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 𝐃𝐈𝐍 𝐓̗𝐀𝐑𝐀̆ 𝐒𝐀𝐔 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐓𝐑𝐀̆𝐈𝐍𝐀̆𝐓𝐀𝐓𝐄, la inițiativa mea și prin munca a doi colegi (Roxana Calin și Marius Ungureanu).

Pentru prima dată, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății nu ar mai fi fost numiți de ministru, ci ar fi fost selectați printr-un 𝐏𝐑𝐎𝐂𝐄𝐒 𝐓𝐑𝐀𝐍𝐒𝐏𝐀𝐑𝐄𝐍𝐓, care ține cont de criterii de profesionalism și integritate.
Găsiți ordinul de ministru, anunțul și știri de atunci mai jos.
Acel ordin a fost anulat de PSD prin Bodog. Acel ordin a fost ignorat de asemenea de miniștrii PNL. Pentru că într-o societate sugrumată de politicienii partidelor vechi, nu există loc pentru expertiză, nici pentru independență, nici pentru dreptate. Există doar favoruri politice și numiri din pix. Și feudali care servesc pe oricine este la putere și le poate crește / intări feuda.

În fiecare bâlbă a guvernului dar mai ales în situația dezastruoasă de la nivelul spitalelor se simte lipsa organizării, a expertizei și a opiniilor independente.
Toate favorurile pe care politicienii le oferă în mod generos cui vor ei sunt plătite de noi toți ceilalți, în vieți omenești.
————————————————————
ANUNȚ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210181221499722&

ORDIN: https://www.juridice.ro/…/20…/10/ordin-comisii_1283_2637.pdf

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.