Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Telekom România a decis să majoreze tarifele în urma OUG 114/2018! De când se aplică scumpirea?

Începând cu 15 aprilie 2019, Telekom România a decis majorarea prețurilor abonamentelor din portofoliul fix și mobil, pentru clienții rezidentiali și de business, , ca urmare a creșterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații, se arată într-un comunicat emis marți de companie.

Majorarea de preț va fi aplicată astfel: „Prețul pentru fiecare serviciu fix (voce fixă, internet, TV) și pentru fiecare abonament mobil, pentru clienții rezidentiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), adică aproximativ 2 lei, începând cu 15 aprilie 2019. Această majorare nu se aplică opțiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe. Clienții business vor primi o notificare scrisă în care sunt anunțați, de asemenea, de schimbări aferente contractelor”.

Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR), din care fac parte Orange, Vodafone și Telekom avertiza, încă din luna decembrie, la scurt timp după publicarea OUG 114/2018, că introducerea și majorarea de taxe propuse în proiectul de Ordonanță privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare care vizează industria telecom sunt excesive și vor bloca dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice. Printre punctele enunțate în OUG 114/2018 se afla și obligativitatea ca societățile din domeniul comunicațiilor să plătească o taxa de monitorizare de 3% din cifra de afaceri. În prezent, procentul este de 0,4% din cifra de afaceri.

Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, 4 martie, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, pentru care termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 1 martie 2019.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT