Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Reuters: Petrolul va înregistra cea mai mare creştere lunară dintr-un deceniu

Petrolul Brent cu livrarea în iulie a scăzut cu 1,16 dolari, sau 3,3%, la 34,13 dolari pe baril, în timp ce contractele din august au scăzut cu 1,11 dolari, sau 3,1%, la 34,92 dolari. Petrolul american West Texas (WTI) a scăzut cu 1,28 dolari sau 3,8%, la 32,43 dolari.

Ambele contracte erau în curs pentru prima lor pierdere săptămânală, după săptămâni consecutive de câştiguri care le lasă setate pentru cele mai mari câştiguri lunare din ani, datorită reducerilor de producţie şi optimismului faţă de recuperarea cererii conduse de China, au spus analiştii.

WTI este pe cale să înregistreze o creştere lunară record de 72% în luna mai, iar Brent are o majorare de 35% care ar reprezenta cea mai puternică creştere lunară din martie 1999.

„Reacţia globală faţă de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continuă să crească, în timp ce există un număr de noi cazuri COVID-19 în Coreea de Sud”, a declarat Bjornar Tonhaugend, şeful pieţelor petroliere Rystad Energy.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să îşi anunţe răspunsul la situaţia din Hong Kong, vineri.

Datele Energy Information Administration arătă că stocurile de petrol şi produse din SUA au crescut brusc săptămâna trecută. Cererea de combustibil a rămas scăzută chiar şi în condiţiile în care diverse state au ridicat restricţiile de călătorie pe care le-au impus pentru a stopa coronavirusul, au spus analiştii.

Discuţii privind noi reduceri de producţie între OPEC şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, grup cunoscut sub numele de OPEC +, vor fi angajate în a doua săptămână a lunii iunie.

Arabia Saudită şi unii membri ai OPEC au în vedere extinderea reducerilor de producţie record de 9,7 milioane de barili pe zi din iunie, dar nu au câştigat sprijinul Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.