Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat cu privire la incidentul de la Colectiv

În urma dezvăluirilor de ieri din presă cu privire la probele video referitoare la cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva lui Raed Arafat și a membrilor conducerii IGSU, Orlando Schipu și Mihai Guță, pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Mai jos puteți vedea cererea înaintată în acest sens și comunicatul integral al grupului Reset:

„În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

🔹Raed Arafat
🔹Orlando Șchiopu
🔹Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim.”

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT