Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Orban anunţă când va fi repornit programul IMM Invest. Platforma e nefuncţională de şase zile

Premierul Ludovic Orban te anunţă că platforma pentru IMM-uri se va relua cât de curând va fi posibil. Şase zile au trecut deja de când platforma este nefuncţională.

„Au fost probleme la aplicaţia utilizată. În urma problemelor care au apărut, se construieşte o aplicaţie care să fie bine certificată, care să fie 100% funcţională, că va fi vineri, că va fi luni, că va fi marţi, nu pot să vă spun acum. Acest lucru îl va anunţa ministrul Finanţelor când va fi 100% convins, şi cu sprijinul partenerilor care colaborează la acest proiect, că platforma va fi funcţională”, a spus premierul României Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că programul nu se bazează pe principiul „primul venit, primul servit”.

„Nu se merge pe principiul primul-venit, primul servit, cum a fost de exemplu la ajutorul de minimis. Aici este pur şi simplu o înscriere în aplicaţie, Fondul de garantare analizează, procesează aplicaţia fiecărei firme, urmând ca ulteror băncile care sunt implicate în acest proiect să ia deciziile legate de acordarea creditelor pentru capital de lucru sau pentru investiţii”, a susţinut Orban.

„Nu trebuie să existe îngrijorare din partea mediului de afaceri, din partea firmelor mici şi mijlocii, toate firmele care se vor califica vor beneficia de facilităţile prevăzute. Noi am crescut plafonul de la 5 miliarde la 15 miliarde de lei, a existat interes din partea sistemului bancar, băncile au subscris pentru un capital mai mare de 20 de miliarde, deci există practic o determinare din partea băncilor de a se implica în finanţarea companiilor în cadrul IMM Invest. Ca atare, să aibă încredere că programul va fi funcţional şi va fi accesul practic cât mai facil posibil”, a mai adăugat premierul. 

Aplicaţia de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat, vineri, la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.