Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Moțiunea de cenzură a fost votată! Cine va alcătui noul guvern?

După votarea moțiunii de cenzură, liderii partidelor parlamentare au transmis pe canalele media că, fie doresc alegeri anticipate , fie doresc formarea unui nou Guvern de dreapta sau de stânga.

Astfel, liderul Pro România, Victor Ponta, a reiterat ideea că va încerca să facă o majoritate cu PSD pentru a-i face preşedintelui Klaus Iohannis o propunere comună de premier. „Oferta mea pentru foştii colegi de la PSD ramâne valabilă. Chiar şi după moţiune. Cred că ar trebui să ne aşezam la masă să înţelegem că această guvernare s-a încheiat (…) Le propun celor de la PSD trei propuneri de premier cu care să mergem la Iohannis”; a explicat acesta.

Liderul USR, Dan Barna a transmis că ” nu a votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere și nici pentru guverne care să continue criză politică. Soluția sunt anticipatele:, iar liderul PNL, Victor Orban a transmis că a convocat BPN al PNL pentru a stabili strategia pe care partidul o va avea în perioada următoare, confirmând totodată și faptul că el va fi propunerea de premier.

Președintele Klaus Iohannis a invitat deja mâine dimineață partidele la consultări. Viorica Dancilă a transmis că PSD nu va fi prezent.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT