Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Ministerul Educaţiei revine şi menţine calendarul admiterea în învăţământul liceal de stat

”Ministerul Educaţiei Naţionale informează actorii principali ai sistemului de învăţământ că este şi rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 – 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat”, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat remis luni MEDIAFAX.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019, transmite sursa citată.

”Totodată, mişcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019”, se mai spune în documentul citat.

Federaţia „Spiru Haret” a acuzat-o pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, că a emis luni un ordin prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare, actul nefiind discutat cu partenerii sociali.

Sindicaliştii au spus că, prin acest document, Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională şi că se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal.

Sindicaliştii de la ”Spiru Haret”, conduşi de Marius Ovidiu Nistor, i-au reproşat ministrului Andronescu că a emis un ordin ilegal, prin care-şi bate joc de copii, de părinţi şi de cadre didactice, deopotrivă, pentru că sunt părinţi care s-au prezentat, deja, la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine şi inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu multe luni înainte.

Liderul de sindicat a anunţat că, în cazul în care ministrul nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.