Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Ministerul Educației începe o “Hartă a școlilor dezavantajate din România”, după opt luni de criză cauzată de pandemia Covid-19

Ministerul Educației anunță că “începe procesul de dezvoltare” a unei Hărți a școlilor dezavantajate din România, descrisă drept un “instrument esențial pentru obiectivul asumat de a promova o educație incluzivă de calitate pentru toți copiii”.
Inițiativa apare la opt luni de când pandemia de Covid-19 a determinat cea mai mare criză din învățământul românesc, afectându-i grav, prin închiderea școlilor, în special pe copiii din mediile sărace.

Potrivit ministerului, odată realizat, acest instrument “va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor și a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice, realizate de Guvern, menite să reducă clivajele din educație”.

Ministerul face apel și la parteneri care pot să sprijine procesul cu expertiză și resurse:

  • “În acest context, cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, instituțional și universitar care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, vom realiza o hartă a școlilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia se vor identifica nevoile generale reale și problemele specifice ale școlilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educațional. Harta școlilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor și proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.”

Comunicatul precizează că au fost invitate la discuții pe această temă “o serie de organizații cu activități și rezultate relevante în ceea ce privește asigurarea echității în educație”. O primă discuție va avea loc pe 30 octombrie cu reprezentanții UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universității din București, ai Institutului Național pentru Statistică și ai Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

sursa: Edupedu

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.