Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Google va pune la dispoziția utilizatorilor Android apelarea 911 print-un sistem de voce automat

Google va face disponibilă, în caz de urgențe opțiunea, de a comunica cu cei de la serviciul Urgențe, printr-un sistem de voce automat. Pentru moment, opțiunea va fi disponibilă, doar în Statele Unite, prin apelarea serviciului 911.

Pentru crearea acestei opțiuni, Google a plecat de la premisa că ” în unele cazuri, ale unui apel de urgență, oamenii nu sunt în măsură să comunice verbal, indiferent dacă sunt răniți, într-o situație periculoasă sau au o deficiență de vorbire”.

Astfel, noul sistem va permite persoanelor aflate într-o situație de dificultate să trimită  detalii cu privire la asistența de care au nevoie și locația lor. Utilizatorii vor avea la dispoziție trei butoane ”Ambulanţă”, ”Pompieri” sau ”Poliție” , iar detaliile vor fi redirecționate direct către sistemul de urgență.

Opțiunile acestea vor fi inițial disponibile pe telefoanele Pixel, urmând ca ulterior să fie extinse și pentru celelalte dispozitive cu sistem de operare Android. Pentru utilizarea opțiunii nu va fi necesar ca datele mobile să fie active.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT