Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Germania a aprobat utilizarea scuterelor electrice- o nouă piață se deschide

Germania  a aprobat utilizarea scuterelor electrice, deschizând astfel calea companiilor americane Bird Rides Inc. și Lime de a participa la cea mai mare economie a Europei.

Senatul german a votat astăzi legislația care să permită accesul e-scuterelor, care vor avea o viteză maximă de 20 kilometri pe oră și care vor putea fi folosite de oricine cu o vârstă mai mare de 14 ani.

Steffen Bilger, ministru adjunct al transporturilor, a declarat săptămâna trecută că Guvernul urmărește ca legislația adoptată, care interzice utilizarea scuterului pe trotuare și pentru care nu este necesar să porți cască – să intre în vigoare luna viitoare.

În timp ce Bird și Lime au primit fiecare finanțări de sute de milioane de dolari , concurenții europeni vin tare din urmă pentru a ocupa această piață. Începând cu luna iunie, Voi Technology AB a anunțat că va începe operațiunile în Germania. Rival Flash, compania creată de co-fondatorul de livrare Hero SE, Lukasz Gadowski, a semnat un acord de parteneriat cu Herne, un oraș din Renania de Nord-Westfalia, pentru a oferi e-scutere pentru închiriere. „Germania a fost cea mai dificilă piață de până acum, în ceea ce privește reglementarea”, a declarat Fredrik Hjelm, co-fondator și director executiv al Voi, într-un interviu. „Ei au avut o abordare foarte strictă, concentrându-se pe vehicul în mod special, pe lucruri precum unghiul dintre lumina din spate și pământ”, a spus el, adăugând că societatea a trebuit să construiască un nou model pentru a se conforma în mod specific cerințelor locale. Voi este unul dintre cei mai mari producători din Europa de pe piața e-scutere, care a atras, în ultimul an, mai mult de 150 de milioane de dolari de investiții , potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT