Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Două sute de tineri voluntari din 25 de țări s-au adunat în România pentru a promova înțelegerea culturală la nivel mondial

Două sute de voluntari din 25 de țări au venit în București în luna iulie, în cadrul evenimentului Global Village, organizat de AIESEC, cea mai mare organizație din lume, condusă de tineri.

Evenimentul s-a desfășurat pe data de 27 iulie, în Parcul Izvor, unde au fost cei 200 de tineri voluntari străini și peste 400 de participanți din România. Global Village a fost deschis cu o paradă, în care tinerii străini au defilat în ținute tradiționale, fiind urmată de câteva ore de explorare, în care participanții au interacționat cu ei, au experimentat mâncarea acestora și au învățat lucruri noi despre culturile lor.

Global Village este un eveniment marca AIESEC, unde tineri cu tradiții și culturi diferite se unesc din toate colțurile lumii pentru a celebra diversitatea. Acest eveniment reprezintă viziunea AIESEC, Pacea și Îndeplinirea potențialului uman, încurajând sustenabilitatea socială, conștiința globală și înțelegerea culturală.

Tinerii străini care fac acest eveniment posibil sunt voluntari în cadrul proiectelor AIESEC, proiecte menite să contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Agenda ONU pentru 2030. AIESEC România desfășoară evenimentul din anul 2000, având 2 ediții pe an, în toate cele 14 orașe în care organizația activează.

AIESEC este cea mai mare organizație din lume condusă de tineri, prezentă în 120 de țări și teritorii, 2500 de universități, cu peste 5000 de parteneri și 40.000 de experiențe interculturale oferite pe an. Scopul organizației este de a dezvolta abilitățile de lideri ale tinerilor prin facilitarea de experiențe internaționale, atât personale cât și profesionale. Fondată în 1948, organizația a cunoscut o evoluție majoră în ultimele decenii și s-a răspândit pe toate continentele lumii. AIESEC este prezentă în România din 1990, azi fiind activă în 14 orașe, respectiv 16 filiale locale.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT