Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Descoperire epocală la Stonehenge. Ce au găsit arheologii are 4.500 de ani vechime

Arheologii au descoperit un nou monument preistoric major la o mică distanţă de Stonehenge. Aproximativ 20 de structuri preistorice masivi – mai mult de 10 metri lăţime şi cinci metri adâncime – formează un cerc vast cu mai mult de doi kilometri în diametru în jurul pereţilor Durrington Walls.

Mărimea acestora  sugerează că caracteristicile sunt neolitice şi au fost excavate cu mai mult de 4.500 de ani în urmă, în jurul timpului în care au fost construite Zidurile Durrington. Se crede că acestea au servit ca o limită pentru o zonă sacră sau incinta asociată cu liderul.

Descoperirea vine imediat după solstiţiul de vară, care a avut loc online anul acesta, deoarece celebra adunare anuală a fost anulată din cauza coronavirusului. Experţilor de la Universitatea din St Andrews li s-au alăturat omologi din institute printre care Birmingham, Warwick, Universitatea din Ţara Galilor Trinity Saint David şi Centrul de Cercetări de Mediu al Universităţii din Scoţia (la Universitatea din Glasgow).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.