Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Declaraţia unică va fi modificată pentru a include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor. Termenul de depunere

„Suntem în al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat, formular care a suferit de-a lungul acestor ani modificări mai mult de format. Va suferi modificări şi în curând, anume veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Şi restul modificărilor sunt mai mult de formă, nimic material”, a spus Corina Mîndoiu, partener EY România în cadrul departamentului impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Aceasta a mai precizat că termenul de depunere a formularului este 16 martie, ora 14:00.

„Ce vreau să reţineţi vizavi de declaraţia unică este că termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informaţie cu privire la prelungirea termenului aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. Data de 16 martie 2020 este şi termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 şi a contribuţiei sociale de sănătate sau a contribuţiei la pensie, din nou, pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci, vă rog frumos, nu aşteptaţi deciziile prin poştă pentru că nu o să vină. Deci până pe 16 martie 2020 trebuie să şi achitaţi, este principiul autoimpunerii”, a arătat Mîndoiu.

Aceasta a explicat că veniturile care trebuie declarate sunt veniturile obţinute din străinătate şi anume: venituri din chirii, din dividende, din vânzarea de titluri de valoare, venituri din dobânzi, din activităţi independente, venituri de membru în conducerea unei companii, chiar dacă anumite din aceste venituri au fost impozitate la sursă. Din veniturile realizate în România, cele ce trebuie declarate sunt veniturile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, chirii. Nu însă şi dobânzi şi dividende cu sursă din România pentru care impozitul se reţine la sursă.

Corina Mîndoiu a mai precizat că este indicat să nu se aştepte până în apropierea termenului limită de 16 martie pentru a depune declaraţia unică pentru că Spaţiul Privat Virtual este posibil să se blocheze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.