Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

1911 numărul de telefon gratuit pentru raportarea incidentelor de securitate cibernetică

Din 2 mai, România are un număr de telefon la care persoanele fizice, companiile și instituțiile publice pot apela pentru a raporta incidentele de securitate cibernetică, a declarat ministrul comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Cei care vor apela acest număr vor primi totodată şi suport cu privire la diagnosticarea și rezolvarea problemei.

Atacurilor cibernetice provoacă daune anuale economiei mondiale de 400 de miliarde de euro, a afirmat ministrul Petrescu. Impactul criminalității cibernetice a crescut de cinci ori din 2013, iar fenomenul este considerat o provocare pentru securitatea internă a UE. În plus, în Europa, peste 50% din cetățeni nu sunt informați cu privire la amenințările la adresa securității informatice. Petrescu a avertizat, de asemenea, despre educația încă deficitară în domeniul securității informatice.

În România aproape 2 milioane de conturi figurează în unul dintre cele mai recente leak-uri de date de pe internet. Zeci de mii de website-uri din România sunt afectate, fiind expuse sute de mii de conturi ale utilizatorilor acestora. Printre aceste website-uri se regăsesc facultăți, magazine online, forumuri, portaluri legislative, bănci, aplicații mobile, dar chiar instituții publice. De acum aceste incidente vor puteq fi raportate inclusiv la acest număr național.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT