Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

UE sprijină Iranul în conflictul cu SUA

Uniunea Europeană face eforturi pentru a-i oferi Iranului garanțiile necesare pentru că țara să nu iasă din acordul nuclear semnat în 2015.

Astfel, la Viena, într-o declarație comună, Austria, Belgia, Finlanda, Olanda, Slovenia, Spania și Suedia au transmis că acordă „cea mai mare importanță” păstrării acestui tratat și că vor sprijini Instex. Această este modalitatea prin care UE spijină Iranul în fața sancțiunilor dure impuse de S.U.A. Anunțul vine în urma întâlnirii, de az,i dintre înalții oficiali iranieni și cinci semnatari ai acordului nuclear din 2015 care s-au întâlnit la Viena pe fondul încercărilor de a preveni prăbușirea pactului, ceea ce ar spori temerile legate de un nou conflict militar.

Cele șapte națiuni au declarat că este esențial că Iranul „să respecte pe deplin” termenii acordului, dar nu a fost menționată niciun fel de contribuție financiară din partea UE.

Tensiunile au crescut în Golful Persic, de când administrația de Trump a ieșit dinacordul din 2015 cu un an în urmă, determinând Teheranul să avertizeze că va ieși din acord dacă nu se va semna un tratat financiar până pe 7 Iulie.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT