Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

SUA ridică temporar interdicția pentru produsele Huawei

După ce președintele american Donald Trump a semnat ordinul executiv prin care relațiile comerciale dintre Huawei și companiile americane au încetat, determinând astfel Google și Intel să stopeze furnizarea serviciilor lor către compania chineză, Departamnetul de Comerț al SUA a acordat Huawei o licență temporară pentru a asigura în continuare funcționarea normală a produselor deja vândute.

Licența este una limitată, valabilă doar pentru produsele Huawei deja existente pe piață, producătorul neavând posibilitatea de a lansa noi produse sub licența Android. Astfel, utilizatorii existenți ai Huawei vor beneficia în continuare atât de actualizările sistemului de operare Android cât și de serviciile Google, însă numai până pe 19 august când aceasta își încetează valabilitatea.

Dacă în următoarele 3 luni, compania chineză nu va semna o înțelegere cu autoritățile americane, va trebui să găsească noi soluții pentru sistemul său de operare, una dintre ele fiind aceea de a-și lansa propriul sistem.

Rămâne de văzut care vor fi pașii SUA în această relație și dacă Huawei se va reinventa pentru a reuși să își păstreze dominanța în piață.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT