Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15,400 de profesioniști IT

Deși România este țara în care sunt printre cei mai mulți ingineri per capita statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15,400 de profesioniști IT.

În urma studiului realizat de către cei de la Codecool în colaborare cu Brainspotting, pe 45 de companii,  printre care eMag, Finastra, Luxoft, GoPro, Garmin, Playtika, Raiffeisen Bank, IBM România, DB Global Technology a reieșit că principalele impedimente întâmpinate de companii cu privire la recrutarea de personal dar și la oportunitățile de dezvoltare se referă la capacitatea angajaților de a livra proiecte complexe corelat cu nivelul de experiență, așteptările salariale și calitatea abilităților soft.

”Avem un gap de talent de peste 15,400 profesioniști pe an, la nivel național. Ar trebui să dublăm numărul de absolvenți în tehnologie pentru a acoperi această nevoie. Credem în potențialul pe care îl are piața IT de aici, de aceea am ales Bucureștiul ca destinație a următoarei școli Codecool.

Țintim un număr de 300 de studenți în primul an de lansare și vrem ca prin programul nostru să completăm lipsa de specialiști IT din România”— Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

România s-a dezvoltat până acum în mare parte ca o piață de outsourcing și pentru a face saltul la produse cu valoare adăugată trebuie să facem upskilling la talent. Piața începe să se concentreze pe calitate și nu pe cantitate.

Companiile se confruntă și cu creșterea așteptărilor salariale în contextul unor abilități care nu sunt la nivelul cerințelor de business.”a declarat Ana Giurcă, Managing Partner Brainspotting.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT