Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Pentagonul va trimite mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor cu Iranul

Un înalt oficial al SUA, vorbind în condiţii de anonimat, a declarat că sunt de asemenea cântărite detaşări suplimentare de trupe din SUA, inclusiv trimiterea de elemente ale Brigăzii Aeriene 173 din Europa pentru activităţi precum protecţia ambasadei sale din Liban.

Iranul a promis răzbunare după ce în urma unui atac aerian american în Bagdad a fost ucis vineri Qassem Soleimani, cel mai de seamă comandant militar al Teheranului şi arhitectul influenţei iraniene în creştere în Orientul Mijlociu.

Atacul de peste noapte, autorizat de preşedintele Donald Trump, a reprezentat o escaladare dramatică într-un „război din umbră” în Orientul Mijlociu între Iran şi Statele Unite şi aliaţii săi, în principal Israel şi Arabia Saudită.

Pentagonul a anunţat că brigada Forţei de Răspuns Imediat (IRF) a celei de-a 82-a divizii aeriene a fost detaşată în regiune.

„Brigada va derula în Kuweit o acţiune adecvată şi de precauţie, ca răspuns la creşterea nivelului ameninţărilor împotriva personalului şi a instalaţiilor americane şi va ajuta la reconstituirea personalului de rezervă”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Trupele se vor alătura celor aproximativ 750 de forţe care au fost trimise în Kuweit la începutul acestei săptămâni. De obicei, o brigadă este formată din aproximativ 3.500 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.