Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Fiecare leu cheltuit în Google Ads generează companiilor câștiguri de 8 lei

Google prezintă rezultatele unui studiu asupra impactului pe care produsele Google – de la Search, YouTube și Maps la Android, Ads și AdSense – îl au în viața oamenilor și companiilor din România.

Raportul, cu titlul „Impactul Google în România”, a fost realizat de compania britanică Public First, la solicitarea Google.

Potrivit estimărilor Public First, utilizarea serviciilor și produselor Google aduce companiilor din România afaceri anuale de 4,3 miliarde lei. Această cifra se bazează în cea mai mare parte pe beneficiile generate de utilizarea Google Search și Google Ads.


130 lei/lună , valoarea utilizării produselor Google

Pentru fiecare utilizator de internet din România, valoarea medie aferentă utilizării produselor Google Search, Maps și YouTube este estimată la 130 de lei pe lună.

Suma a fost calculată folosind estimări privind timpul economisit, facilitarea accesului la informații, conexiunile create, precum și date din sondaje privind suma minimă cu care consumatorii cred că ar trebui să fie despăgubiți dacă ar pierde accesul la fiecare dintre produse.

Potrivit studiului, românii economisesc cel puțin 23 de ore anual folosind Google Search și 3 ore pe an prin Google Maps. Google Search este folosit de oameni de toate vârstele pentru a învăța lucruri noi. Majoritatea românilor, indiferent de vârstă, folosesc Search pentru a găsi informații.

Potrivit raportului Public First, 93% dintre utilizatorii de Google Search caută pe Google informații despre un anumit subiect cel putin odată pe luna. 59% dintre utilizatorii de Google Search de peste 65 de ani spun că îl folosesc in mod regulat pentru a învăța lucruri noi.

8 lei castig pentru 1 leu investit in Google Ads

Pentru companiile din România, utilizarea produselor și serviciile Google este văzută ca un sprijin pentru dezvoltare și inovare. Căutarea online reprezintă acum modalitatea cea mai importantă prin care clienții ajung la companii, se arată în concluziile studiului.

Potrivit calculelor estimative ale Public First pentru România, în medie, fiecare leu cheltuit în Google Ads generează companiilor câștiguri de 8 lei. Pentru angajați, utilizarea de produse precum G Suite sau Search duce la creșterea productivității, deprinderea de noi competențe și ii ajută în dezvoltarea carierei.

Estimările Public First privind beneficiile obținute de firmele din România din economia de timp și creșterea productivității, generate de utilizarea Google Search and G Suite, se ridică la cel puțin 14 miliarde anual.

În ceea ce privește cariera, 74% dintre utilizatorii de Search din România cu vârstă între 18-24 ani spun că folosesc Google pentru a găsi un loc de muncă, iar 63% îl folosesc pentru a găsi sfaturi cu privire la CV-ul lor. “În ultimii ani, Google a oferit utilizatorilor săi produse utile în viața de zi cu zi – de la motorul de căutare, hărți și traducere la instrumente pentru companii, precum Global Market Finder lansat recent, dar și cursuri de competenţe digitale, sub umbrela Atelierului Digital.

Raportul lansat astăzi dă o măsură a impactului nostru în activitățile cotidiene și în economie, și totodată ne ajută să lansăm mai multe inițiative și proiecte viitoare în România”, declara Elisabeta Moraru, Country Manager Google România. Raportul „Impactul Google în România” poate fi consultat la această adresă: http://goo.gle/ROimpact

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.